Followers

Thursday, August 11, 2011

UNGKEP AYAM

Oh, x habis2 pasal makan, almaklumlah, bulan puasa, mnyediakan juadah brbuka utk suami adalh penting bg seorang isteri. Ecehhhh.....Ok, resepi seterusnya, ayam ungkep, sesiapa wong jowo, sile angkat tgn!!! n sesiapa yg x pernah rs lg, ble lah cb d rumah ye. 




Bahan:
1. ayam bandar, kampung, ayam hutan ( sy suka hiris halus, snang nk mkn)
2. kunyit, cili padi, bwg besar, bwg kecik, bwg putih (ditumbuk)
3. daun serai

cara2:
1. tumis bahan no 2, smpi agak2 kering skit, api kecik je, jgn beso
2. msukkn air skit je, n ayam
3. tumbuk daun serai, msukkn....
4. api kecik je, tggu smpi masak....n garam secukup rasa, nk masam, ltak asam skit...
5. tggu smpi agak kering...siap!..

selamat mencuba!




4 comments:

velasrizal said...

ko artis ke ape, byk invitation? aku byk nk brguru dgn ko ni utk bt blog nih. cmne nk ltak Ads by nuffnang n ln2? aku da lm bt, tp, x pnah active. sbb skng jd suri rumah, jd aku nk isi lah ms aku yg terbuang ni...



haha bkn artis le..xmau aku kene panah petir.. ala clients yg ajak berbuka bersama..

bila dah register dgn nuffnang kena copy code dia bagi utk iklan pastu masuk 'design' pastu 'add gadget' pilih 'html/javascript'.. paste kod iklan nuffnang kt situ pastu save.

try refresh page tgk kuar tak iklan..

Sue @ Nenie said...

Salam...nina, ayam nestum tu nak perap berapa lama ikut suke...5~10 minit pun takpe....

emmmm...ayam ungkep ni simple dan nampak sedap jugeeee....mesti wangi bau serai tuuuu

nina hasan said...

oh. thanks, mmg ingin nk bt ayam nestum tu. pernah rs d chinese restaurant mmg sdap.

Ayam ungkep ni mmg sdap n mudah disediakan, trylah!

velasrizal said...

Nasi Beriyani Gam Batu Pahat, Johor